A GZDOC közönsége december 10-én és 11-én láthatja a filmet, a vetítéseken és az azokat követő beszélgetéseken a rendező, Halász Glória személyesen is részt vesz. A fesztivál helyszíne Guangzhou, Európában elterjedt nevén Kanton, amely 13 millió lakosával Kína harmadik legnagyobb metropolisza.

A film a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat.

 

A Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült alkotás korábban az Asolo Art Film Festival keretében is látható volt Olaszországban, illetve a Dance on Camera Festivalon is vetítették a New York-i Lincoln Centerben, amely a világ legrégebben, negyvenhetedik alkalommal megrendezett és egyik legjelentősebb táncfilm fesztiválja. 2020-ban többek között az EPOS International Art Film Festivalon mutatkozik be TelAvivban, Izraelben.

Három tánc: Borotvaélen piruettezni

Három fiú, három kitartó fiatal táncos az egész életét a balettnak szenteli. Az egyik még az út elején van, a másik ki akar emelkedni a sorból, a harmadik pedig már egészen közel jár a végső célhoz, hogy a nemzetközi porondra lépjen. Az ő életüket mutatja be Halász Glória, aki a cirkuszi artisták mindennapjai után most a klasszikus balett ellentmondásos világába avatja be a nézőket. 

 Forrás: Filmfabriq