A film története

Ismét vár a Tüskevár. Mindannyiunk nagy, közös nyári kalandja éled újra. Ki ne emlékezne a dohány szagú Matulára, a berek tanítómesterére és a két emberré váló kamaszra, Tutajosra és Bütyökre. Hát megint itt van az a nyár, ami úgy kezdődik...

A film előzetese:

A film jeleneteinek nagy részét még hét éve Csongrádon és a város húsz kilométeres körzetében vették föl: forgattak a Körös-torokban, a Tisza árterében és a madárvilágáról híres Csaj-tónál, és természetesen az eredeti helyszínen, a Kis-Balatonnál, valamint Budapesten is. Bár majdnem az összes jelenet felvételére egy nyár alatt sor került - 2006-ban volt szükség még néhány napnyi pótforgatásra -, a pénzhiány miatt az utómunkák elhúzódtak. Magánbefektetőknek köszönhetően azonban áprilisban sikerült befejezni a filmet - és most a Kortárs Magyarok műsorában beszélgetünk a filmről az alkotókkal. 


A vetítés helye és ideje:

2012. november 26. 20 óra
Örökmozgó mozi, Erzsébet krt. 39

A film után a rendezővel, Balogh Györggyel és Gulyás Ákos operatőrrel beszélgetünk, moderátor Müllner Dóra.

Játék!

3x2 jegyet sorsolunk ki a vetítésre, a helyes megfejtéseket az info@forum.film.hu címre várjuk november 24-én éjfélig, a nyerteseket e-mail címükön értesítjük azonnal. A kérdés: milyen nagyjátékfilmet rendezett korábban Balogh György?