"Kristálytiszta magyar mondatok hangoztak el a csodálatos Vicky Krieps (Fantomszál, Bergman-sziget) szájából Maria Kreutzer Corsage című filmjében, amely egy rendhagyó portré a 40. évébe lépő Wittelsbach Erzsébet császárnőről, vagyis Sissiről." – emeltük ki a cannes-i beszámolónkban.

A cannes-i filmfesztvál Un Certain Regard szekciójában versenyző Corsage a hétvégén díjat is nyert: a legjobb színészi játékáért díjazták Vicky Krieps színésznőt (megosztva Adam Bessával, akit a Harka című filmben játszott szerepért ismertek el).

Kritikánkban mi is kiemeltük a 38 éves Vicky Krieps játékát: "brilliánsan kelti életre a sokszínű, meggyötört Sissit, akit szétszakít a vágy, hogy valaki hozzáérjen, hogy egy kicsit is értékesnek gondolja a jelenlétét az uralkodói családban. Sissi négy nyelven beszél, Valéria lányával többek közt szépen csengő magyarsággal kommunikál, és hangsúlyozza is, hogy szeretné, ha a lány jobban értené a nyelvet." A szerepért Krieps nemcsak németül, hanem magyarul is tanult beszélni, amit cannes-i riporterünk is dicsért. 

A filmnek még egy magyar vonatkozása van, ugyanis gróf Andrássy Gyula szerepében Lengyel Tamást láthatjuk, bár csak egy jelenetben. Hazai bemutatóról egyelőre nem tudni.