Az Ecc-pecc egy színházi társulat és a vezetőség életét követi: a történetben Bálint, a Járai-díjas főrendező nagy reményekkel készül rá, hogy átvegye a csőd szélén álló magánszínház vezetését. A nyugdíjba vonuló igazgató azonban nem őt, hanem a színházi tapasztalattal nem rendelkező Hamar Imrét kéri fel, és eluralkodik a káosz.  

A színházi közegben játszódó vígjáték legfontosabb szerepeiben Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Csőre Gábor és Szabó Erika látható, de feltűnik Gubás Gabi, Ember Márk és Hunyadkürti István is. A film rendezője Madarász Isti, aki a Hurok, és a tavaly leforgatott Átjáróház című mozifilmjei mellett két tévéfilmet is készített korábban: a 2015-ös A fekete múmia átka és a 2017-ben bemutatott Egy szerelem gasztronómiája is televíziós produkció volt. Az alábbi előzetes alapján az Ecc-peccben a rendező egy kisebb színészi szerepben is feltűnik majd: ő a takarító, aki dühösen levágja a földre a felmosót 0:54-nél.


Az Ecc-pecc operatőre Szőke Dániel, vágója Mezei Áron, zeneszerzője Parádi Gergely lesz. Producere Kálomista Gábor, a line producer Vass Alexandra, a film gyártója a Megafilm és a Thália Színház. A produkció a Nemzeti Filmintézet pályázatának keretében valósul meg, várhatóan 2021-ben lesz látható.

Forrás és címlapfotó: Thalia Színház / Benkő-Molnár Fanni