Kedden, július 28-án kiemelt eseménnyel folytatódik a Budapest Rooftop Cinema vetítéssorozata: a délutáni tévématinékba száműzött pofonosztó páros, Bud Spencer és Terence Hill egyik nagyszerű vígjátéka, az ...És megint dühbe jövünk kerül az őt megillető helyre, a szélesvászonra a Mammuttetőn! A duót nem kell bemutatni senkinek, időtálló humoruk egy egészen más korszakot idéz meg.

Szerda este sokak kedvencének, Wes Andersonnak egyik bájos komédiáját vetítik a Mammuttetőn. A Holdfény királyság két 12 éves gyerek sztoriját meséli el, akik egymásba szeretnek, és együtt a vadonba szöknek. Mindenki őket hajkurássza, a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll, a játékidő alatt pedig az egyedi stílusú rendező számos kedvenc színésze felvonul Bill Murray-től Frances McDormanden át Bruce Willisig és Edward Nortonig.



Vasárnap, augusztus 2-án Eminemmel róhatják a nézők Detroit szürke utcáit, lesve a nagy kiugrási lehetőséget. Augusztus 3-án pedig a gumiarcú Jim Carrey talán élete legjobb alakítására válthatnak jegyet: Truman nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, és ő a show főszereplője.

Augusztus 4-én kedden a legvadabb roma lagziban találhatjuk magunkat, Emir Kusturica remekművéből, a Macska-jajból pedig az is kiderül, hogy a libák szükség esetén egész jó törlőkendőnek bizonyulnak. Augusztus 5-én Martin Scorsese Vihatsziget című thrillerét tűzik műsorra, amelyben Leonardo DiCaprio egy világvégi helyre látogat el, egy Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten fekvő elmegyógyintézetbe.

Augusztus 6-án a brit romantikus vígjátékok mestere, Richard Curtis időutazós filmjét, az Időröl időrét nézve bújhatnak össze a szerelmesek. Augusztus 10-én vasárnap a polkorrektségnek ad egy nagy pofont Ali G.



A BRC szeretné visszahozni a biztonságos közösségi élményt: az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben mozizhatnak az emberek náluk. Ebben a nehéz időszakban nem szeretnének megfeledkezni azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítanak a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán. Jegyeket ide kattintva tudtok venni a vetítésekre.