Kölcsey Levente filmjét 2200 nevezett alkotás közül válogatták be a versenyre. A rendező által írt történet középpontjában egy szakközépiskolai igazgató áll, aki egy tíz perces szünetben szembesül azzal, hogy egy 16 éves tanítványának szülei ki szeretnék íratni gyereküket az iskolából, hogy tanulás helyett dolgozni vigyék.

A Szünet főszerepében Terhes Sándort láthatjuk, a fiút Huszta Dominik, a szülőket Szabó Erzsébet és Grofsits Attila amatőr szereplők alakítják. A további szerepekben Simkó Katalin és Müllner Dóra jelenik meg. A kisfilmet itthon az őszi Friss Húson láthatjuk először.  

Kölcsey Levente

A tavaly Dunaújvárosban forgatott film operatőre Táborosi András (aki a tavaly Cannes-ban bemutatott Ahogy eddig című kisfilmet fényképezte), látványtervezője Bojti Erzsébet, vágója Tuza-Ritter Bernadett (a többszörösen díjazott Egy nő fogságban rendezője), hangmérnöke Pongor András.

A Proton Cinema gyártásában készült film producerei Zachar Balázs, Kölcsey Levente és Romwalter Judit. Az alkotás az Esterházy Magánalapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával készült. Kölcsey Levente 2017-ben végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem rendező szakán, diplomafilmje, a Zabigyerek a Szarajevói Filmfesztiválon debütált.

Az augusztus. 5. és 15. között megrendezésre kerülő fesztivál filmjeit a világjárvány miatt idén online streaming formájában láthatja a közönség. A szervezők filmenként 1590 főben limitálták a nézőszámot, a svájci közönség számára azonban mozis vetítéseket is szerveznek. A háromtagú zsűri összesen négy díjat fog kiosztani, két svájci és két nemzetközi alkotásnak.

Forrás: Proton Cinema / Borító: Szünet (Fotó: Proton Cinema)