A CineKorda név alatt két fajta eseménnyel találkozhattok: kortárs, az elmúlt egy-két évben bemutatott film magyarországi premierjével, illetve felújított klasszikusokkal, személyes kedvenceinkkel, olyan alkotóktól, akik a mai napig irányadónak számítanak a nemzetközi filmes diskurzusban.

Az szervezők egy olyan találkozási lehetőséget szeretnének teremteni, ahol a lámpák felkapcsolódásával nem ér véget a moziélmény, ahol a közönség formálja a közösséget és ahol olyan mozgóképes tapasztalatokkal gazdagodhattok, amelyek sokáig veletek maradnak.

 

Első vetítések

2023. szeptember 23., 17:00 / Corvin Mozi
The Story of Film: A New Generation (2021)
Mark Cousins filmje
167 perc, angol nyelven, angol felirattal

A CineKorda vetítéssorozat Mark Cousins, korunk egyik legkülönlegesebb dokumentumfilmesének epikus és reményteli történetével indul a filmkészítés 21. századi helyzetéről és innovációiról a világ minden tájáról.
A CineKorda elindulásának alkalmából a film nézőit a vetítés után egy rövid beszélgetésre kerül sor a magyarországi mozikultúra jövőjéről. 21:00-tól pedig a szervezők mindenkit szeretettel várnak egy italra és beszélgetésre a Corvin Mozi oldalában található vendéglátóegységben.


2023. szeptember 29., 19:00 / Corvin Mozi
Szerelemre Hangolva (4K) (2000)
Wong Kar-Wai filmje
99 perc, kantoni nyelven, magyar felirattal

A CineKorda büszkén mutatja be több mint húsz év után újra nagyvásznon Wong Kar-Wai Szerelemre Hangolva című filmjét, amelynek 4K-s felújított változata reményeink szerint egy új generációval ismerteti meg a 2000-es évek filmművészetének egyik legfontosabb alkotását, illetve lehetőséget teremt, hogy régi rajongói ismét a moziban éljék át ezt a feledhetetlen élményt.
21:00-tól a szervezők mindenkit szeretettel várnak egy italra és beszélgetésre a Corvin Mozi oldalában található vendéglátóegységben.


2023. október 27., 19:00 / Corvin Mozi
Sparta (2022)
Ulrich Seidl filmje
99 perc, román, angol és német nyelven, magyar felirattal

A CineKorda októberi vetítésén az osztrák enfant terrible, Ulrich Seidl remekművével folytatjuk a
kalandozásainkat a kortárs filmművészet útvesztőiben. A Sparta tavaly gyomorszájon vágta a
nemzetközi filmszakmát a pedofília groteszk ábrázolásával. A Der Spiegel német bulvárlap
azzal vádolta meg Seidlt, hogy manipulálja szereplőit, míg a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál
lemondta a film nemzetközi premierjét, hogy aztán a rendező San Sebastianban óriási
érdeklődés közepette mutassa be a tavalyi év egyik legjobban várt alkotását.
21:00-tól a szervezők mindenkit szeretettel várnak egy italra és beszélgetésre a Corvin Mozi oldalában található vendéglátóegységben.

 

A friss infókat a Cinema Niche Facebook oldala szállítja.