Somogyvári Gergő 80 perces dokumentumfilmjét, a Fairy Gardent a Docu Rough Cut Boutique programban mutatják be, mely az utómunka fázisában lévő dokumentumfilmek regionális platformja a Szarajevói Filmfesztivál és a Balkan Documentary Center szervezésében. A Docu Rough Cut Boutique harmadik etapja a CineLink Szakmai Napok keretén belül lesz, augusztus 13. és 18. között. 

Fairy Garden főszereplője a 19 éves Fanni, akit transz identitása miatt kitagad a családja. Egy magányos, hajléktalan férfi, a hatvanéves Laci kunyhójában talál menedéket, aki lassan az apjává válik és együtt küzdenek meg Fanni démonaival és a külvilág elutasításával.

A film producere Somogyvári Nóra a New Retina Productions-től, aki a Film New Europe-nak elmondta, hogy a film transzszexualitással és hajléktalansággal foglalkozó, érzékeny témája miatt egyelőre nincs hazai támogatása. Éppen ezért keresnek lehetséges koproducereket, forgalmazókat, illetve sales ügynököket, akik segíthetnek az utómunka befejezésében. A Fairy Garden premierje 2023 márciusában várható.

Somogyvári Gergő

Somogyvári Gergő fotográfusi és újságírói tanulmányai után 2008-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán. 14 éve vesz részt játék- és dokumentumfilmes projektekben. Dolgozik operatőrként és rendezőként is, eddig öt rövid dokut rendezett, melyek bejárták a világ fesztiváljait. 2009-ben, a 40. Magyar Filmszemlén Csempelevél megosztva elnyerte a legjobb operatőr díját, illetve szintén megosztva a fődíjat a dokumentumfilm kategóriában

Forrás: Film New Europe