Megjelentek a Kreatív Európa MEDIA 2020-as pályázati felhívásai (Fejlesztés - Egyedi projektek, Filmoktatás, Mozi hálózatok, Filmfesztiválok, Nemzetközi koprodukciós alapok, Online promóció (VoD), Automatikus mozi forgalmazás és forgalmazói ügynökségek, Szelektív mozi forgalmazás, Televíziós műsorgyártás, Fejlesztés – Csomagtervek, Piaci hozzáférés). A korábbiaktól eltérően a pályázati határidő napján nem déli 12 óráig, hanem délután 5 óráig adhatják be a pályázók projektjeiket. Az egyes pályázatokról a Kreatív Európa honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb dokumentumfilmes eseménysorozata, az East Doc Platform (2020. március 7-13.) kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Prágában. Előkészítési, gyártási és utómunka fázisban lévő dokumentumfilmes projektekkel is lehet jelentkezni. A határidő: 2019. november 8., további részletek itt

East Doc Platform (fotó: Institute of Documentary Film)

A Visions du Réel, International Film Festival Nyon kreatív dokumentumfilmes projekteket vár a 2020. április 24. és május 2. között megrendezésre kerülő eseményeire. A Pitching du Réel-re tapasztalt és feltörekvő rendezők egyaránt jelentkezhetnek előrehasadott fejlesztési fázisban lévő és alap finanszírozással rendelkező projektíveikkel. A Docs in Progress azok jelentkezését várja, akik utómunka partnereket vagy forgalmazási lehetőségeket keresnek. A Rough Cut Lab-ra kreatív csapatok jelentkezhetnek, aki filmjük nyers vágatát szakemberek előtt prezentálnák, aki szakmai visszajelzéssel szolgálnak. A projektek benyújtásának első határideje: 2019. november 15. (Ennek keretében választják ki a projektek első csoportját. Javasolják a projektek minél előbbi beadását, hogy nagyobb esélyük legyen a kiválasztásra.) Második határidő: 2019. december 15, Jelentkezni itt lehet. 

Már lehet jelentkezni a CPH:FORUM nemzetközi finanszírozási és koprodukciós fórumra (2019. március 24-26. Koppenhága). Az esemény célja kreatív filmes projektek (játékfilm, sorozat, új médiás projektek) fejlesztésének és finanszírozásának előmozdítása. A kiválasztott projekteket európai és nemzetközi koprodukciós partnereknek és forgalmazóknak mutathatják be a résztvevők, valamint személyre szabott találkozókon vehetnek részt. Jelentkezési határidő: 2019. november 15., további információ itt.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához!

Borító: Visions du Réel Nyon (Fotó: RTS.ch)