Tapasztalt producereket várnak a 10. Emerging Producers dokumentumfilmes képzésre. A programra 18 producert választanak be, akiket 2021 júliusában értesítenek az eredményről. A képzés két időpontban, idén októberben és jövő februárban zajlik, a Ji.hlava IDFF-hez és a Berlinaléhoz kapcsolódva. A jelentkezés határideje március 31., további részletek és jelentkezés itt.   

Közeleg a 17. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál nevezési határideje. 30 percnél rövidebb, 2019-nél nem régebben készült, fikciós, animációs és kísérleti alkotásokat várnak a világ minden tájáról, amiket április 1. délig lehet beküldeni a fesztivál honlapján vagy Filmfreeway oldalán keresztül. 

A Sunny Side of the Doc market dokumentumfilmes, XR- és immerzív projekteket vár az idén hibrid formában megrendezésre kerülő eseményeire. A nevezési határidő április 22., további infók itt találhatók.

A Dán Filmintézet és a dániai Kreatív Európa Iroda Closer to the Audience címmel webinart rendez, amelynek keretében a közönségépítés új stratégiáit vizsgálják a filmiparban. A Zoomon keresztül zajló esemény időpontja: 2021. április 22. 15:00-16:15. Regisztrálni itt lehet.

Emerging Producers (fotó: Radek Cech)

Megnyílt a jelentkezés a 18. Art Cinema = Action + Management (ACAM) képzésre, amelyet független mozik és művészmozik képviselői számára rendeznek agusztus 30. és szeptember 5. között, San Servolóban. Az egyhetes workshop során a részvevőknek alkalmuk lesz kapcsolatépítésre, a bevált gyakorlatok megismerésére, és panelbeszélgetésekben való részvételre olyan témákban, mint a zöld mozi, a web marketing, pénzügyi tervezés, technológiai fejlemények vagy az ágazat jelenlegi kihívásai. Jelentkezési határidő: április 30., további infók itt

A Francia Nemzeti Audiovizuális Intézet (INA) 2010 óta hirdeti meg FRAME elnevezésű képzését audiovizuális archívumok szakembereinek. A FRAME Access (2021. június 3-4. & 7-9.) résztvevői elméleti előadások, esettanulmányok és gyakorlati workshopok keretében tanulmányozhatják az audiovizuális örökség felhasználásához kapcsolódó témaköröket (dokumentáció, jogi keret, stratégiák stb.) A 2021-es képzésre május 13-ig lehet jelentkezni. További infók itt

A Cartoon Digital 2021 online konferencián az animáció legújabb fejleményeiről és az animációs tartalmakhoz kapcsolódó üzleti stratégiákról lesz szó. A háromnapos konferencia május 26. és 28. között zajlik, jelentkezni május 7-ig lehet rá. A részvétel díja 100 euró, de ösztöndíjakat is lehet igényelni. A részletekért kattints ide

Az V. Hét Domb Filmfesztivál szeptember 6. és 12. között kerül megrendezésre. Hét - dokumentumfilm, kisjátékfilm, animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb és diák - kategóriában lehet nevezni ingyenesen amatőr vagy profi, 2020. január 1. után elkészült alkotásaikkal május 31-én éjfélig. A részletekről itt lehet olvasni. 

Miskolci CineFest

Az Ars Sacra Filmfesztivál hatodik alkalommal várja az alkotók jelentkezését 2018. január 1. után készült filmekkel egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti) és ígéretes pályakezdő kategóriában. A határidő május 31., a tudnivalókról itt írtunk. 

Szeptemberben rendezik meg a 17. CineFestet, azaz a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Hazánk legnagyobb nemzetközi filmfesztiváljára nevezni nagyjátékfilm (határidő: május 31.), kisjátékfilm (határidő: április 30.) és a pályakezdő alkotóknak szóló CineNewWave (határidő: június 30.) kategóriákban lehet. Részletek itt

Szeptember 29. és október 3. között rendezik meg a marosvásárhelyi 29. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyre szintén elkezdődött a filmek nevezése. Augusztus 1-jéig fogadják a kisjátékfilmeket, animációkat, dokumentumfilmeket és kísérleti filmeket. Bővebben itt írtunk róla. 

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz! A Kreatív Európa Iroda új helyszínre költözött, amelynek címe: 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 18., 5. emelet 2.

Címlap: Művész Mozi (forrás: muveszmozi.hu)