Az aradi születésű rendező illusztris társaságba került: az Eurimages a belga Dardenne-testvéreket (Rosetta, A gyermek, Két nap, egy éjszaka), a legutóbbi filmjét, a Fűzfát magyar részvétellel elkészítő, észak-macedón Milcho Manchevskit és az öt Oscarral kitüntetett A némafilmest jegyző, francia Michel Hazanaviciust is támogatta.

A Cineuropa cikke arra is kitért, hogy a támogatásra jogosult projektek 39,8 %-a női rendezővel készül, a támogatott filmek között pedig 38,01 % a női rendezők aránya. A teljes lista itt olvasható el.

Grosan Cristinát helyszínelés közben értük utol, Prágában keresik az ideális helyeket a filmhez. "Vidékre is megyünk majd, Plzenbe. A casting vége felé járunk, szóval erősen zajlik az előkészítés" - árulta el a Filmhunak, hol tartanak most a munkában. Ha minden a terv szerint halad, június végén kezdenek el forgatni.

"A történet három karaktert követ, akik nem ismerik egymást, de többször összehozza őket a sors egy napon belül. Mindegyikük küzd valamilyen problémával a magánéletében, miközben a városban egyre több furcsa, megmagyarázhatatlan robbanás történik” – foglalta össze a rendező a film rövid történetét egy korábbi cikkünkben.

Kerekes Vica a film teaserében

A Hétköznapi kudarcok három főszereplője, Hana, Silva és Tereza különböző generációkhoz tartozik, van köztük tinédzser, és olyan is, aki a harmincas, illetve a hatvanas éveiben jár. A robbanások lehetőségek adnak majd számukra, hogy kilábaljanak megfeneklett életükből. A film olyan témákat érint, mint önmagunk elfogadása, a családi viszonyok és a sztereotípiák elvetése.

Az őszi helyzethez képest nem változott a stáb összetétele: a Varga Katalin balladája, a Víkend és a Calibre című skót thriller operatőre, Győri Márk fényképezi a Hétköznapi kudarcokat, vágóként Meller Anna működik közre, a koprodukció magyar producere Stalter Judit (Laokoon Filmgroup). Mindhárman a bemutatás előtt álló Legjobb dolgokon bőgni kell című filmen is együtt dolgoztak Grosan Cristinával.

A Hétköznapi kudarcok Klára Vlasáková forgatókönyvéből készül. A film nyelve a cseh lesz, túlnyomórészt cseh színészekkel forgatják, de Kerekes Vica is feltűnik majd benne egy fontos szerepben.

A Cseh Filmalap, egy regionális olasz filmalap (Friuli Venezia Giulia Audiovisual Fund) és az Arte GEIE már támogatta a filmtervet. A Szlovák Filmalap (Slovak Audiovisual Fund) és a Magyar Filmintézet döntésére még várnak.