Egyperces pilot érkezett a Szélanya gyermekei című egész estés animációs filmtervhez, mely jelenleg fejlesztés alatt van – adta hírül a Dot & Line.

Szélanya gyermekei egy ősi magyar legendára épít, mely szerint a szél egy világ végi barlangból fúj, amit egy asszony őriz, ő Szélanya, aki, ha meghal, hatalmas vihar támad. Kata, a 7 éves különc kislány éjszakánként suttogásokat hall a szélben. Amikor nagyapja kórházba kerül, a hangok után ered és eltűnik a sötét erdőben, bátyja, Csongor a magát farkasnak képzelő malacával pedig a nyomába ered. A testvérek egy fantasztikus, de veszélyekkel teli világban, a szellemek birodalmában találkoznak újra, ahol ősi legendákból ismert mágikus lényekkel kell megküzdeniük. Ahhoz, hogy megmeneküljenek és hazajussanak, szembe kell nézniük egy ősi családi titokkal és visszaállítaniuk a világok egyensúlyát.

A történet Ágoston Mirabella ötlete alapján íródott, a forgatókönyvet Mangold Anikóval közösen fejlesztik. Mindezzel párhuzamosan Mirabella készíti a sztori mesekönyv verzióját is.

A film producere Tóth Anna és Osváth Gábor, a gyártócég a Filmfabriq, ahol korábban olyan animációk készültek, mint a Hajótöröttek-sorozat, vagy a decemberben bemutatott Tomi, Polli és a Varázsfény című cseh-szlovák-magyar bábanimáció. Osváth Gábor nevéhez még olyan animációs filmek kötődnek, mint a cannes-i Arany Pálma-díjas és annecy-i Kristály-díjas 27, vagy a szintén Kristály-díjas Amok.

A pilotot a Piros Animation csapata készítette, rendezője Erhardt Domonkos, line producere Tóth-Justh Barnabás, háttértervezője Hollós Kata, a zenét pedig Rudolf Olivér és Balogh Péter szerezte. Erhardt Domonkos rendezte a Berlinalén különdíjat nyert Szemem sarka című MOME Anim diplomafilmet. A Piros Animation korábban többek közt a Telexnek készített infovideót, videóklipet a Middlemist Rednek és a Fran Palermónak, valamint kooperáltak a Poket zsebkönyvekkel és az YKRA márkával is.

A Szélanya gyermekei című filmterv a Kreatív Európa 2022-es Mini Slate pályázatának egyik nyertese. Szintén ebben az évben kapott forgatókönyv-fejlesztési támogatást a Filmjustól, valamint korábban részt vett a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál pitchfórumán. Az alkotók további nemzetközi pitchfórumokra és workshopokra tervezik vinni a projektet, melyhez az egyperces pilot is készült.

 

Forrás: Dot & Line