A Külön falka a fődíjat, a közönségdíjat, Dietz Gusztáv pedig a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte az olaszországi Sestri Levanteban, a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon. A filmszemlét, amely május 10. és 15. között zajlott, idén Kis Hajni filmje nyitotta meg. 

Kis Hajni (aki tavaly podcastunk vendége is volt) magyar-szlovák koprodukcióban forgatta le első nagyjátékfilmjét, ami egy keményfejű, a börtönből frissen szabadult kidobó és 12 éves lányának története. A Dietz Gusztáv MMA-ketrecharcos és Horváth Zorka főszereplésével készült Külön falkát a tavalyi év legjobb magyar filmjének választottuk.

A film nemrég a 26. Európai Filmfesztivál közönségdíját nyerte el Bukarestben, és 10 kategóriában jelölték Magyar Filmdíjra. 

Vadság és báj elbűvölő elegye

Karcossága mellett is egyértelműen életigenlő családi drámával mutatkozott be Kis Hajni rendező az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West nevű szekciójában. A Külön falka magával ragadó lendülettel mesél a börtönviselt apa és kislánya komplikált egymásra találásáról, még a Scootert is segítségül hívja, hogy aztán izlandi szintipoppal feleljen rá.

Forrás: NFI / Címlapkép: Kis Hajni a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon