A New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget és A Wall Street farkasa után Martin Scorsese ismét együtt dolgozik Leonardo DiCaprióval. Hatodik közös filmjük lesz a Killers of the Flower Moon, mely David Grann Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című, 2017-ben megjelent bestsellerét adaptálja. 

Az 1920-as évek Oklahomájában játszódó film az Osage nemzet tagjai ellen elkövetett brutális gyilkosságsorozatot mutatja be, melynek kiváltó oka a földjükön lévő olaj volt. A gyilkosságok az akkoriban alakult FBI figyelmét is felkeltették, akik nyomozásba is kezdtek az ügyben. 

DiCaprio Ernest Burkhartot, Lily Gladstone (Certain Women, First Cow) pedig egy Osage nőt és a leendő feleségét, Mollie Burkhartot alakítja. A képen látott jelenet Grayhorse-ban játszódik, kapcsolatuk korai szakaszában, amikor Mollie meghívja a férfit egy hagyományos Osage vacsorára.

Leonardo DiCaprio és  Lily Gladstone a Killers of the Flower Moon forgatásán / Forrás: Osage News

A rendező westernként hivatkozik a filmre, mert ugyan az 1920-as években játszódik, és a cowboyoknak autóik is vannak, de a sztori egy indián törzs kizsákmányolásáról szól, melyet a telhetetlen fehérember kapzsisága mozgat.

Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone mellett Robert De Niro is fontos szerepet kap a filmben, akivel ez a nyolcadik együttműködése a rendezőnek. De Niro William Hale-t, egy nagyhatalmú farmert játszik, aki az FBI fő gyanúsítottja az Osage gyilkosságok ügyében, az ő unokaöccse a DiCaprio alakította Ernest Burkhart. Az FBI egyik ügynökeként fontos szerepet kap a filmben Jesse Plemons (A befejezésen gondolkodom), akivel Scorsese már Az ír című filmjén is dolgozott.

Továbbá feltűnik a filmben Scott Shepherd, Pat Healy, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Louis Cancelmi, Tatanka Means, Michael Abbott Jr., Gary Basaraba, és a Grammy-díjas Jason Isbell és Sturghill Simpson is. 

Martin Scorsese a Némaság forgatásán / Forrás: Indiewire

A film forgatókönyvét az Oscar-díjas Eric Roth írta, aki több mint öt évet dolgozott rajta, mielőtt elkezdték a forgatást. Roth jegyzi a Forrest Gump forgatókönyvét is, mely elnyerte a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díját 1995-ben. Ezen kívül pedig még négy Oscar-jelölést tudhat magáénak Roth ugyanebben a kategóriában: A bennfentes, Munich, Benjamin Button különös élete és a Csillag születik, legutóbb pedig a Mankért jelölték Oscar-díjra, mint a film egyik producere. 

A Killers of the Flower Moon-t eredetileg tavaly márciusban kezdték volna forgatni, de a járvány közbeszólt, így idén április 19-én kezdődhetett meg a hét hónapos gyártás. A 200 millió dollárból készülő film fő forgatás helyszíne az oklahomai Osage County és Bartlesville. A film bemutatóját egyelőre nem tudni, viszont az már biztos, hogy az Apple TV+-on is látható lesz.

Forrás: Indiewire, Osage News