A díjat és az azzal járó pénzjutalmazt Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója adta át a 62 jelölt közül kiválasztott tehetségeknek. Idén Kelemen Kristóf író, dramaturg, rendező, Kis Hajni filmrendező, Pallag Márton, Sodró Eliza és Waskovics Andrea színművész, valamint Szenteczki Zita rendező érdemelte ki az elismerést. 

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai. A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek az idén 62 jelöltet állítottak, közülük választotta ki az öttagú szakmai zsűri - Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, filmügyi kormánybiztos, a Müpa vezérigazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója - azt a hat fiatal tehetséget, akik elnyerték a "legjobb a legjobbak közt" címet.

Sodró Eliza kivételével - aki a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán végzett - minden díjazott a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori hallgatója volt. A Junior Príma-díj átadója után mind a hatan őrt álltak az SZFE Vas utcai épületénél - a képet az egyetem Facebook oldalán tették közzé.

Fotó: Lázár Todoroff

A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Idén tizenharmadik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei díjazottakkal együtt már 95 fiatal magyar művész kapta meg az elismerést.

Forrás: MTI /Borító: Kelemen Kristóf, Kis Hajni, Pallag Márton (felső sor); Sodró Eliza, Waskovics Andrea, Szenteczki Zita (alsó sor)