A workshop résztvevői a kritika mellett egy másik újságírói műfajban is kipróbálhatják magukat: készíthetnek interjút vagy tudósíthatnak is a fesztivál eseményeiről. A készülő írások továbbra is a Dot & Line-on jelennek meg, a legjobb fesztiválkritikusokat pedig idén is díjazzuk. Az írásban segítséget is nyújtunk: a kritikaírás alapjairól Kránicz Bence filmkritikus tart előadást a fesztivál elején, és ő fog folyamatosan konzultálni a készülő cikkekről a szerzőkkel, mellette pedig Herczeg Zsófi, a Dot & Line alapítója és szerkesztője is részt vesz a műhely munkájában.

A jelentkezés feltétele egy rövid életrajz és egy szintén rövid, 1500-2000 leütéses kritika beküldése a primanima@primanima.hu email-címre szeptember 5-ig. A kritikát bármilyen filmről, animációsról és élőszereplősről is írhatjátok. A workshop nyelve magyar, de határon túli érdeklődőket is várunk! A résztvevők fesztiválbérletet is kapnak, igény esetén szállást is tudunk biztosítani. A részvétel díjtalan.

A workshopot azoknak ajánljuk, akik szeretnek gondolkodni a filmekről, érdekli őket az írás, és szívesen magyarázzák másoknak, miért csodálatos vagy borzalmas az az animációs film, amit legutóbb láttak.

A workshopot Kránicz Bence, az ELTE Filmtudomány Tanszék oktatója, a 24.hu és a Filmvilág kritikusa, a Filmvilág képregényrovatának szerkesztője vezeti.

A 10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált október 5. és 8. között tartják.