A Deadline cikke szerint még folynak a tárgyalások Léa Seydoux-val, aki Lady Margot Fenninget fogja játszani a Dűne második részében. Lady Margot a Bene Gesserit rend tagja (akárcsak Paul Atreides anyja), egyben Hasimir Fenrig gróf és bérgyilkos felesége.

A Dűne első részének színészgárdája is impozáns volt, a második etaphoz korábban már csatlakozott Florence Pugh, aki Irulan hercegnőt fogja alakítani, Austin Butler Feyd-Rautha szerepében lesz látható, Christopher Walken pedig IV. Shaddam császárt játssza majd, akik Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya és Josh Brolin mellett szerepelnek majd a filmben.

A 36 éves Seydoux-t legutóbb David Cronenberg Crimes of the Future című filmjében láthattuk, az utóbbi években olyan filmekben szerepelt, mint a 007 Nincs idő meghalni, A Francia Kiadás, valamint Enyedi Ildikó A feleségem története címszerepében is láthattuk, melyért nemrég jelölték Magyar Mozgókép-díjra.

Dűne második részének forgatása a következő hónapokban kezdődik, többek közt Magyarországon, a tervek szerint pedig 2023. október 20-án kerül a mozikba.

 

Forrás: Deadline