A képzés során a résztvevők elsősorban arra a gyakorlati tudásra, átfogó, piacképes ismeretekre tesznek szert, amely mind a működő filmprodukciós cégek, mind az önmenedzselő pályakezdő filmesek számára a mindennapi hatékony és sikeres ügyvitel elengedhetetlen feltétele – és ami gyakran mégis hiánycikk. A képzést a hazai filmtámogatási rendszert és a produceri munkát jól ismerő szakemberek tartják, akik naprakész tudással rendelkeznek a pályázatokkal és a filmgyártás jogszabályi, gazdasági, pénzügyi környezetével kapcsolatban.

A képzés oktatói lesznek többek között dr. Kollarik Tamás és Hábermann Jenő producerek, dr. Taba Miklós és dr. Vincze Zsuzsanna jogászok, filmes szakemberek, valamint Gyenge Zsolt filmesztéta, filmkritikus is. 

A képzés célja, hogy hazánk első filmproducer asszisztensi képzéseként olyan jelentős piaci értékkel bíró tudást és hiánypótló ismereteket adjon át a résztvevőknek, amelyek képessé teszik őket a hazai és koprodukciós közvetlen és közvetett támogatási rendszerben való eligazodásra és a hatékony mindennapi munkavégzésre.

A képzés ára: 100 000 Ft + ÁFA

A tanfolyam a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg, így a kiválasztott résztvevők a képzési díj 20%-át fizetik meg.

Kezdés: 2022. szeptember 24.

A tanfolyam időtartama: 10 hét

A tanfolyam beosztása: heti egyszer, szombatonként 9-16 óra között

Férőhelyek: 15 fő

Jelentkezés és további információk a MOME Open weboldalán.

Forrás: MOME Open / Címlapkép: A MOME campusa / Fotó: mome.hu