Az angol forgalmazó egyenesen Dario Argento és Mario Bava olasz horrormaestrók munkáihoz, valamint a Valéria és a csodák hetéhez és Farkasok társaságához hasonlítja az 1989-es nyugat-német horrorfilmet, amit Magyarországon forgatott rendezője, Robert Sigl. A feledés homályába veszett gyöngyszemet a Second Run egy speciális Blu-ray kiadvánnyal készül visszahozni a köztudatba. A forgalmazó korábban olyan magyar remekműveket vett gondozásába, mint a Szürkület, a Szerelem vagy az Örökbefogadás.

A Laurin egy 19. századi német faluban (amit a forgatáson Hollókő helyettesített) játszódik és egy árvaságra jutott kislányról (Szinetár Dóra) szól. Laurin édesanyjával egy titokzatos gyilkos végzett, az apja a tengereket járja, így őt kerekesszékes nagyanyja (Temessy Hédi) neveli. A kislányt éjszakánként borzalmas látomások gyötrik, előre látja, ki fog legközelebb a falut rettegésben tartó gyerekgyilkos áldozatául esni. A további szereplők között a kislány legjobb pajtásaként felbukkan Tóth Barnabás és az új tanárt játszó Eperjes Károly is. A film kísérteties, gótikus képvilágáért Jancsó Nyika operatőr felelt.

A First Second által piacra dobott kiadás a film vágatlan, a rendező által jóváhagyott HD-felbontású változatát tartalmazza, az extrák között interjúk találhatók Szinetár Dórával, Tóth Barnabással és Jancsó Nyikával, valamint egy archív werkfilm, kimaradt jelenetek és Robert Sigl két díjnyertes, hátborzongató rövidfilmje is rákerül. Ami pedig a magyar szempontból a legfontosabb, hogy a kiadvány régiómentes lesz, tehát az itthoni Blu-ray lejátszók is elboldogulnak vele.

A Laurin árpilis 3-án jelenik meg, Second Run webshopjában már előrendelhető.

Forrás: Second Run / MovieSteve / Címlapkép: Szinetár Dóra a Laurin című filmben