A sorozat kurátora, Nicole Brenez a válogatást bemutató katalógusban azt hangsúlyozza, hogy a mainstream mozi mindig is központi szerepet játszott a szexualitás társadalmi diskurzusának alakításában, ám a kereskedelmi forgalomból kiszoruló experimentális művek jóval szabadabban tudtak ezen a téren is fogalmazni.

Az április elejétől június közepéig tartó vetítéssorozat olyan avantgárd klasszikusokat, illetve a nemzetközi művészfilmes világban is jól ismert neveket is felvonultat, mint Shirley Clarke, Luis Buñuel, Derek Jarman, Bruce Conner, Carolee Schneemann, Paul Sharits, Valie Export, Barbara Hammer, Chantal Akerman, Philippe Grandrieux, Peter Tscherkassky, Gus Van Sant vagy Gaspar Noé.

Lichter Péter Light-Sleep című filmjét a 2010-es Filmszemlén vetítették először, később pedig megfordult az Angersi Filmfesztiválon és a New York-i The Kitchen kortárs művészeti központban is, jelenleg a párizsi Light Cone a forgalmazója. A filmet az alkotók festett szuper 8-as szalagok felhasználásával készítették.

Részlet egy 2010-es interjúból: „A filmben dán pornófilmekből és egy NDK-s ifjúsági filmből kivágott nyersanyagot használtunk fel, ezekre öntöttünk rá szinte mindent, ami folyékony: körömlakkot, tintát, szemfestéket, tejet stb. Jó esetben sikerült is levetítenünk, amit ezután kamerával rögzítettünk. Rossz esetben a nyersanyag totálkáros lett a rákerülő anyagoktól, de a vetítő is megsínylette a próbálkozásaink egy részét.