Cotillard szeptember 17-én, a fesztivál megnyitó ünnepségén veheti át a Donostia-díjat. A francia színésznő, akinek legutóbbi filmjét, az Annette című zenés drámát a cannes-i filmfesztiválon is díjazták, korábban az Oscar-, a Golden Globe- és a Bafta-díjat is elnyerte a La Vie en Rose című filmben nyújtott Edit Piaf-alakításával.

Marion Cotillard számos kiemelkedő rendezővel dolgozott már, szerepelt Jacques Audiard Rozsda és csont, Michael Mann Közellenség, Christopher Nolan Eredet és A sötét lovag - Felemelkedés, Woody Allen Éjszaka Párizsban, Steven Soderbergh Fertőzés és legutóbb Leos Carax Annette című filmjében is. Cotillardtól Cannes-ban nemcsak az Annette című filmet láthatta a közönség, amelyben híres operaénekesnőt alakított Adam Driver oldalán, hanem egy dokumentumfilmet is, ugyanis ő volt Flore Vasseur Bigger Than Us című környezetvédelmi témájú munkájának egyik producere.
A dokumentumfilmet a Donostia-díj átadását követő napon, szeptember 18-án San Sebastianban is levetítik.

A filmfesztivál nyitófilmjének a szervezők a kínai Csang Ji-mu One Second című drámáját választották. A mustrán Wes Anderson A francia kiadás és Jane Campion The Power of the Dog című filmjét is bemutatják.

Forrás: MTI / Címlap:  Marion Cotillard a 74. cannes-i filmfesztiválon / Fotó: Reuters