Vannesa Kirby és Shia LeBeouf főszereplésével készült Pieces of a Woman 2021. január 7-tól lesz elérhető a Netflix kínálatában. A filmet Mundruczó Kornél rendezte, forgatókönyvét Wéber Kata jegyzi, elmondásuk szerint az eddigi legszemélyesebb filmjük. Wéber Katát nemrég a Variety a 10 legígéretesebb forgatókönyvíró közé válogatta be, a film pedig akkora hatást gyakorolt Martin Scorsese-re, hogy a velencei bemutató előtt executive producerként csatlakozott a csapathoz.

A Pieces of a Woman idén augusztusban a 77. velencei filmfesztivál versenyében szerepelt, ahonnan két díjjal távozott: Vanessa Kirby elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Coppa Volpi kupát, a film pedig a diákzsűritől kapta meg a legjobb filmnek járó Arca CinemaGiovani-díjat.

 

A Netflix-bemutató előtt a filmet Amerikában december 30-tól limitált ideig hagyományos moziforgalmazásba is eljuttatják, hogy a 2021-es díjszezonban nagyobb esélyekkel tudjon elindulni. A film egy bostoni házaspár életét követi egy éven keresztül, akik egy tragédiába fulladó otthonszülést próbálnak feldolgozni. A forgatókönyvet Wéber Kata hasonló címen futó színdarabjuk alapján adaptálta filmmé. Kirby mellett Shia LaBeouf is szerepel a Pieces of a Womanben.