A premierdátum mellé egy kifejezetten nyugtalanító filmrészletet is kiadtak, amely először a Bloody Disgusting oldalán jelent meg. Egy nyirkos börtönben szenvedő nőt látunk, akit vagy a képzelete kínoz vagy tényleg egy szörnyeteggel kell osztoznia a cellán.

A The Reckoning a 17. századi Angliában, egy pestisjárvány idején játszódik. Grace (Charlotte Kirk) nem elég, hogy elveszti a férjét, még boszorkánynak is nézik, és börtönbe zárják. Fizikai és pszichológiai kínzásnak vetik alá, ami előhozza a saját belső démonait.

 

Turán Eszter, a Moviebar filmgyártó cég vezetője két éve ment ki Los Angelesbe szerencsét próbálni: “Ebbe a projektbe a hollywoodi jelenlétünknek köszönhetően társultunk be” - mondta el a Filmhunak adott interjújában. “Ez az első olyan angol-amerikai nagyjátékfilm, aminek már teljes értékű producere vagyok, nem koproducere vagy szervízproducere.

A kiadott részlet kapcsán most bővebben is mesélt a magyarországi munkálatokról: “2019 nyarán forgattunk, főleg Fóton, a Mafilm középkori díszletében. Fóthoz közel felépítettünk és leégettünk egy komplett tanyát. A forgatás alatt sokszor folyt a vér…

Vannak olyan produkciók, amikor a kisebb, pár mondatos szerepekre is külföldről hozzák a szereplőket, ez egy ilyen produkció volt, mindenki Angliából, vagy Amerikából jött, akinek szöveges szerepe volt. A kiemelt statiszták és a statisztéria volt innen” - magyarázta el a producer, miért van kevés magyar név a szereplők között.

Neil Marshall A barlang óta forgatott a Római birodalom idején játszódó (A kilencedik légió), illetve posztapokaliptikus (Végítélet) akciófilmet, legutóbb Hellboyt hozta vissza a mozik vásznára, és több látványos Trónok harca-epizódot is rendezett.

A BP Underground-sorozat egyik rendezője, Turán Eszter úgy tervezi, hogy ott lesz a film díszbemutatóján, de a járvány keresztülhúzhatja a számításait. Remélhetőleg a meghirdetett premierdátumra sem lesz hatással a koronavírus. Jelen állás szerint amerikai és angol mozik vetítik a The Reckoningot február 5-től, és ezzel egy időben online platformokra is felkerül a film. Arról nincs információnk, hogy ez olyan szolgáltatót jelent-e, amely Magyarországon is elérhető.