A 24.hu értesülései alapján folyik a szereplőválogatás egy 2006-ban játszódó nagyjátékfilmhez, aminek témája az őszödi beszéd kiszivárogtatása és az ezt követő zavargások lesznek. A film szinopszisát a casting cég leveléből idézik: „Amikor egy ambiciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.

A hírportálnak két, a nevét nem vállaló színész elmondta, hogy az őket megkereső casting director szerint a filmnek nemzetközi stábja és angol rendezője lesz. A birtokukba jutott emailből az is kiderült, hogy a színészeket a Megafilm tétényi úti székházába hívják meghallgatásra.

A Nemzeti Filmiroda nyilvántartásában a MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen, 800 millió forintos gyártási költséggel, aminek törvény szerint 30 százalékát, vagyis 240 millió forintot teheti ki adókedvezmény formájában kapott támogatás.
A projekt finanszírozási háttere egyelőre nem tisztázott, a Nemzeti Filmintézet közölte, hogy nincs őszödi beszéd témájú filmterv, sem forgatókönyv az általuk támogatott filmek között. A lap a hír kapcsán megkereste a MEGA FILM Kft ügyvezetőjét, Kálomista Gábor producert és a castingban közreműködő Universe Management Kft. vezetőjét is, de egyikük sem kívánt nyilatkozni.

A 2006-os őszi események kapcsán egyszer már született nagyjátékfilm, Dézsy Zoltán rendező Elment az öszöd című munkáját 2013-ban mutatták be.

Forrás: 24.hu / Címlap: A 2006 október 23-i tüntetés (Fotó: MTI)