A férfiakat megbűvölő-megrontó japán mitológiai rókatündér elevenedik meg Ujj Mészáros Károly első játékfilmjében, s egymás után csavarja el a producerek fejét. Cannes-ba megy Liza, a rókatündér.

Hajdu-filmek mellett a román színészet élvonalába tartozó Oana Pelleát láthattuk Clive Owennel Az ember gyermekében, s ha már itt járt, jól kifaggattuk.

oanapellea_500szillenk

Hajdu Szabolcs múzsájával, Török-Illyés Orsolyával beszélgettünk a Bibliothéque Pascal apropóján. A színésznő mesélt megismerkedésükről és kettejük szimbiózisáról, agyi és gyomortájéki hozzáállásról, színész ikonokról, sodródásról, hivatáshoz való viszonyról, favágásról, kocsiban alvásról és arról, hogyan képzeli el magát a nyugdíjas években.

kecske_500_4

Szeress, ne háborúzz. Vagy inkább szabadítsd fel a tudatalattidat. Majd mindenki másét. Grant Heslov bemutatkozó paranormális szatírájában van valami baromira szerethető. Kritika a Kecskebűvölők című filmről.

Az Antikrisztus egy remek, szürreális blöff - éppen úgy, ahogyan a rendező többi munkájánál, itt is a legfontosabb a provokáció. Kritika.

antikrisztus_500_3

Április 8-án indul útjára a Titanic. Kikérdeztük Vízer Balázs programigazgatót, mik a személyes kedvencei a mintegy 60 film közül.

A Magyar Rádió Zenekarával vették fel a Diane Kruger és Ludivine Sagnier főszereplésével készülő francia film zenéjét, amelyet Michael Stevens, Clint Eastwood zeneszerzője írt.

Március 20-án megtartotta éves tisztújító közgyűlését a Magyar Operatőrök Társasága. Az új elnök: Kende János.

Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2010. március 14. és 17. között tartotta ülését Isztambulban. A szervezet A halálba táncoltatott lányt és a Nyóckert is támogatta.