Az Industry@Tallinn & Baltic Event 2022 díjait november 24-én adták át. Boross Martin első nagyjátékfilmje, a Nyersanyag a Work in Progress szekció Just Film kategóriájában szerepelt, és el is nyerte a legjobb projekt díját, mely 1000 eurós támogatást is jelent a film kommunikációjára. 

Ahogy a film producere, Osváth Gábor fogalmazott, ez egy újabb fontos lépés a munka folytatásához: „A díj maga inkább szimbolikus, az igazi haszna az, hogy a PÖFF mellett más fesztiválok számára is eggyel láthatóbb lett a filmünk. A pitch után több válogatóval is volt lehetőségünk konzultálni, és több nemzetközi forgalmazóval is ígéretes megbeszéléseink voltak. Meglátjuk, mi lesz, de a tallinni eredmények újabb lökést adnak a munkához, és szükség is van rá, ugyanis most párhuzamosan zajlik a vágás és az utolsó etap forgatásának előkészítése: december elején még néhány téli jelenetet forgatunk ugyanis.” 

2020-ban a Szunnyadó szörny c. lett film, 2021-ben pedig a Paula c. argentin-olasz alkotás nyerte el ugyanezt a díjat - utóbbi idén már versenyfilmként szerepelt már a Tallinn Black Nights Filmfesztiválon, a PÖFF-ön.

Dér Zsolt és Mészáros Blanka a Nyersanyag forgatásán / Fotó: Jenei Dániel 
A Nyersanyag októberben részt vett Budapesten a First Cut Lab workshopján is, ahol olyan filmes szakembereket segítették a vágás alatt álló produkciót, mint Matthieu Darras, Izabela Igel producer, Cătălin Cristuțiu vágó valamint a Velencei Filmfesztivál egyik válogatója, Paolo Bertolin.

Nyersanyag szatirikus társadalmi dráma, ami egy filmes stábról szól, akik Budapestről vidékre érkeznek, hogy közösségépítő workshopot tartsanak egy falu fiataljainak. Ottlétük során titokra derül fény a nagyhírű uborkafarmról. Az esetről kirobbanó sikerű leleplező dokumentumfilmet forgatnak, ami azonban éket ver a falu ártatlan lakói közé.

A film főszereplői Dér Zsolt, Mészáros Blanka és Pál András, a forgatókönyvét Boross Martin rendező Szántó Fannival közösen jegyzi. A Nyersanyag Filmfabriq és a Stereo Akt gyártásában készül, producerei Osváth Gábor és Mayer Dániel, a koprodukciós partnere a Kraft Rental, társproducerei Grüll Péter, Juhász András és Mártonffy Zoltán.

Címlapképen: Osváth Gábor és Boross Martin