Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli a kamaszok világát, s örömmel konstatálja, hogy angoltanára megkülönböztetett figyelemmel viseltetik iránta. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, immár magánemberként keresi meg Esztert, szándéka pedig egy beláthatatlan következményekkel kikövezett útra vezet, amelyet körülvesz a fiatalok hiúsága, és csapongó érzelmei. És amelyben nagyon könnyen sérülhet az érzékeny lélek.


A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) az internetes zaklatást, angolul 'cyberbullying' témáját helyezi a történet középpontjába, ami bár súlyos problémát jelent nem csak külföldön, hanem itthon is, nagyon kevés szervezet hívja fel rá a figyelmet, magyar játékfilmben pedig még szinte egyáltalán nem foglalkoztak vele. Schwechtje Mihály több sikeres kisfilmet (Hideg berek, Ünnep, A pingvinkonstrukció) rendezett már, legutóbb az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével versenyzett a Friss Húson, amely az izlandi A fa alatt című mozifilm előtt vetítve jelenleg is műsoron van.

A RLSM tervét Schwechtje Mihály az Inkubátor programban is bemutatta, a film végül állami támogatástól függetlenül is el tudott készülni, két éve nyáron mi is kilátogattunk a forgatásra. A filmhez elsőként nemrég egy manga animációs előzetes jelent meg a Fran Palermo zenéjével, amely a rangos Berlin Music Video Awards versenyében is szerepelt. A RLSM szeptember 13-án kerül a hazai mozikba, forgalmazza a Vertigo Média. További infók az RLSM Facebook oldalán olvashatóak.

Borítókép: Herr Szilvia (Vertigo)