Az EFP - European Film Promotion egy nemzetközi filmpromóciós szervezeteket egyesítő ügynökség, amely 38 ország filmkészítőinek nyújt lehetőséget a külföldi bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. Az EFP hálózatának köszönhetően sokadik alkalommal jut ki magyar tehetség a szakmai programba: az elmúlt két évtizedben részt vett az EFP programján többek közt Petrányi Viktória, Muhi András, Angelusz Iván, Pusztai Ferenc, Stalter Judit, utoljára 2014-ben pedig Gyárfás Eszter producer is.

Zurbó Dorottya, Kafiya Mahdi és Ugrin Julianna a Könnyű leckékkel Locarnoban / Forrás: Könnyű leckék

Ugrin Julianna az Éclipse Film egyik alapítótagja, olyan hazai dokumentumfilmek gyártásában vett részt, mint a Meleg férfiak, hideg diktatúrák (r.: Takács Mária), a Reményvasút (r.: Trencsényi Klára), A monostor gyermekeia Könnyű leckék (r.: Zurbó Dorottya) vagy a napokban bemutatott Egy nő fogságban, Tuza-Ritter Bernadett megrázó alkotása.

Elvégezte az EURODOC és EAVE nemzetközi fejlesztési programokat, 2013 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanít, emellett a DunaDOCK dokumentumfilmes pitchfórum és masterclass egyik szervezője. A filmek, melyeknek a gyártásában részt vett, szerepeltek a Sundance, IDFA, a Locarno-i filmfesztivál és sok egyéb mellett a szarajevói filmfesztivál programjában is.

Kiss Viki Réka és Tuza-Ritter Bernadett oldalán az Egy nő fogságban IDFA-s premierjén / Forrás: Egy nő fogságban

A Producer on the Move programjába négy, már gyártásban lévő vagy támogatásra váró dokumentumfilmtervvel érkezik: Groó Diána Hangjáték című magyar-francia koprodukciós tervével, Mátyássy Áron Királylány című tervezett munkájával, Vizkelety Mártonnal közösen készített Mi Atyánk-kal és Almási Tamás Folyékony Arany című filmtervével. A májusi fesztiválon ezeket fogja képviselni, 19 másik országból érkező producer társaságában.

Forrás: EFP / Borítófotó: IMDB