A magyar animációkkal foglalkozó Dot & Line a Francia Intézettel közösen pályázatot hirdet magyarországi animációs képzésben résztvevő hallgatók számára, melynek keretében két diák vehet részt az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál online kiadásán, melyet június 14. és 19. között rendeznek meg.

Ha érdekel Európa legnagyobb animációs fesztiválja, kíváncsi vagy a legújabb animációs filmekre, szívesen hallgatod az animációs szakma legnagyobbjait, vagy megőrülsz a gyártás alatt álló projektek titkaitól, ez a felhívás neked való. 

A jelentkezéshez a következőket várják:

  • motivációs levél, melyben a jelentkező leírja miért érdekli az animáció és hogy miért szeretne részt venni a fesztiválon
  • egy referencia írás, melyből látják hogyan ír a pályázó (lehet már megjelent cikk is)
  • a jelentkező melyik magyarországi iskolában és melyik szakon tanul

A referencia írást azért kérik, mert a pályázat része, hogy a két nyertes diák egy-egy beszámolót ír a fesztiválról. Vagy két rövidet (kb. 2-3000 karakter), vagy egy hosszabbat (kb. 5-6000 karakter) a látott filmekről, a mesterkurzusokról vagy akár a többi szakmai előadásról, ezt a diákokra bízzák.

A pályázatra bármelyik magyarországi intézmény animációs diákja jelentkezhet.

Jelentkezési határidő: 2021. június 2. éjfél.

A pályázatokat a dotandlineblog@gmail.com email címre várják, a tárgyban az Annecy szó szerepeljen. Ha kérdésetek van, szintén ide lehet írni.

A pályázat a Francia Intézet támogatásával valósul meg.

Forrás: Dot & Line