Vágjuk a centiket őszig, hiszen sok várva-várt magyar film kerül a mozikba, többek között Török Ferenc legújabb játékfilmje is, amelynek a forgatásán közel egy éve mi is kint jártunk (nézd meg, mit láttunk ott!), nemrég megcsodálhattuk a nemzetközi előzetesét (Klikk!), és amelyből terepszemle fotókat is mutattunk. A héten pedig megnéztük, hogyan készül a Senki szigete plakátja.

Törőcsik Ambrus és Müller Kata stúdiója (akik Stark Attilával együtt álmodták meg a film látványvilágát) stílusosan a Moszkva tér közelében van. A három főszereplőt itt sminkelik és fotózzák a plakáthoz a greenscreen előtt. Nincsenek se ruhahalmok, se hajköltemények, mégis különleges látványt ígérnek az alkotók. "Koncepció volt a kézzel festett háttér, amely remekül illik a film látványvilágának alapgondolatához. Volt ezen kívül még néhány plakáttervünk, de a fő irányvonalakban nagyon hamar megállapodtunk, és végig ragaszkodtunk hozzájuk" - avat be Törőcsik Ambrus.

plaka t-1549
Törőcsik Ambrus fejformát vág ki a kartonból (fotó: Valuska Gábor) - Nézz még több képet a fotózásról!

A szereplők egyenként állnak a zöld vászonhoz, arcuk elé fejformában kivágott, lyukas kartont tartanak: ezen keresztül kukucskálnak az objektívbe. A plakáton majd úgy tűnnek fel, mintha a vásárokból ismert kartonalakok bőrébe bújnának. "A Senki szigetében három nagyon karakteres szín dominál: a kék, a piros és a sárga. Ezek köszönnek majd vissza plakáton is, amely kicsit cirkuszi hangulatot idéz"- fűzi hozzá Törőcsik Ambrus. A főszereplő Juli (Jakab Juli) világát idézi majd a kép, hiszen ő az, akinek álomvilága rajz formájában jelenik meg a filmben. Müller Kata és Stark Attila motívumai a lány keze nyomán jelennek majd meg: amikor beköltözik új, bérelt szobájába, csak kopár falak veszik körül, majd fokozatosan telik meg élettel a fal, amely rajzolt karakterek a filmet is illusztrálják.

plaka t-1578
Készül Jakab Juli sminke, a háttérben Bánfalvi Esztert fotózzák (fotó: Valuska Gábor) - Nézz még több képet a fotózásról!

"Nagyon örülök, hogy nem szokványos plakátja lesz a Senki szigetének, hiszen maga a film is nagyon erős vizuális világgal rendelkezik" - osztja a Filmhuval meg Jakab Juli, aki dramaturg szakon végzett az SZFE-n, és aki bár már többször feltűnt a vásznon (Nekem Budapest), és még fogjuk is látni (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Saul fia), ez az első nagyjátékfilm főszerepe. "Nagyon hiányzik a forgatás és ez nem változott meg az elmúlt egy év alatt sem. Szuper kaland volt számomra, nagyon jól éreztem magam, és tényleg nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem benne" - mondja Jakab, aki annyira összekovácsolódott a stábbal, hogy Sándor Pál producerrel és Török Ferenc rendezővel a héten adtak be közösen egy szinopszist fejlesztésre a Filmalaphoz.

plaka t-1538
Készül a kép Mohai Tamásról (fotó: Valuska Gábor) - Nézz még több képet a fotózásról!

A Thália színésze, Mohai Tamás szerint, aki a Senki szigete férfi főszerepében egy kosárlabdás nőcsábászt alakít, illik a plakát koncepciója a karakteréhez és a filmhez is: "A valóság is megjelenik majd a képen, hiszen a valós arcunkat mutatjuk, de a srác útkeresése és a film meseszerű világa is látszódik majd rajta a grafikus elemekben". A fiatal színésznek szintén ez volt az első játékfilmes főszerepe, most is örömmel gondol vissza a forgatásra. "Feri minden nap úgy üdvözölt, hogy éreztem, hogy kedvel és örül, hogy ott vagyok. De a stáb többi tagjával is ezt éreztette. Nagyon jó volt ilyen hangulatban dolgozni."

plaka t-1576
A fotózás Bánfalvi Eszter szemszögéből (fotó: Valuska Gábor) - Nézz még több képet a fotózásról!

Bánfalvi Eszter - láthattuk már a Zöld sárkány gyermekeiben és az Isztambulban is - alakítja a másik női főszerepet. A színésznő, akit Jordán Tamás frissen szerződtetett le a szombathelyi Weöres Sándor Színházba, és aki idén többek között Mohácsi Jánossal és Alföldi Róberttel is dolgozni fog, úgy véli, hogy a Senki szigete egész promóciója rímelni fog majd az alkotásra: "Nem szokványos, ahogy reményeim szerint a film sem lesz az. Kicsit meglepő, kicsit furcsa, de mégis magunkra ismerhetünk benne."