A kollekcióban helyet kaptak a KAFF-on korábban díjazott rövidfilmek legjobbjai, a kecskeméti rajzfilmstúdió reprezentatív alkotásai és a jubiláló animációs nagymesterek munkái is.

A gyűjteményben megtekinthető számos a KAFF-on korábban díjazott rövidfilm. Többek között Horváth Mária Ajtó 8. című munkája, mely az 1985-ös fesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó díjat. A gyűjtemény része az 1993-ban a Zsűri Nagydíját kiérdemlő Locsolkodás című kisfilm is Weisz Bélától. A legújabb generációt pedig Bertóti Attila képviseli Ariadné fonala című filmjével, melyet a legjobb rövidfilmnek választottak a legutóbbi KAFF-on.Nézd meg Homolya Gábor animációját!


A kollekcióban három rövidfilmes különlegességgel ismerkedhetünk meg a 40 éves kecskeméti rajzfilmstúdió történetéből. Szoboszlay Péter Hogyan került Eszter az asztalra? című munkája, Homolya Gábortól a Western, valamint Szilágyi Varga Zoltán Jegyzőkönyve így a nagyközönség számára is elérhetővé válik.

Továbbá az idén kerek évfordulót ünneplő animációs nagymesterek is helyet kaptak a gyűjteményben. Jankovics Marcell a Küzdők című Arany Pálmás rövidfilmjével képviselteti magát, Cakó Ferenctől az Arany Medvét nyert Hamu látható. Valamint Orosz István és Szilágyi Varga Zoltán egy-egy munkáját, illetve Richly Zsolt és tanítványainak egy sorozatát is megnézhetik az érdeklődők.Hogyan került Eszter az asztalra?


A Daazo.com az Európai Unió MEDIA programja által támogatott rövidfilmes közösségi weboldal filmkészítőknek és filmrajongóknak. A többezernyi kortárs rövidfilm bemutatása mellett fő célja, hogy olyan filmeket is a közönség elé tárjanak, amelyek éppen azért értékesek, mert régiek vagy nehezen hozzáférhetőek. Az új gyűjtemény célja, hogy megőrizze és ráirányítsa a figyelmet a magyar animációs filmkultúra értékeire, amelyeket minden filmkedvelőnek érdemes megnéznie. A filmek angol felirattal, illetve nyelven tekinthetők meg, így a nemzetközi közönség számára is élvezhetőek.

Az animációs filmgyűjtemény a www.daazo.com/kaff2011 oldalon érhető el. Tudj meg többet a bemutatott filmekről a Daazo.com blogoldalán és nézd meg a KAFF Animation Collection darabjait online!