Az ajtó szereposztásáról egyelőre csak Mirren neve ismeretes, a regényt a rendező a Sztracsatellát, Szambát is jegyző Vészits Andrea forgatókönyvíróval dolgozta filmre, akivel már a Rokonok idején is együtt dolgozott. A film forgatása jövőre Budapesten (ahol Mirren idén márciusban már forgatott), illetve a kölni MMC Studios stúdióiban zajlik, a film producerei Hábermann Jenő (Filmart Studios Kft.) és Sőth Sándor (Intuit Pictures), executive producer pedig Marco Mehlitz (Lago Film) és Phil Hunt (Bankside Films). A film költségvetése az MMK, az NKA, az OKM, az MTFA, az MTV, a Media Plus, az Eurimages, a Concorde, a Filmstiftung NRW, a NRW Bank és Mitteldeutsche Medienforderung forrásaiból áll össze.

A Bankside Films társ-ügyvezető igazgatója, Hilary Davis nem fukarkodott a dicsérő szavakkal Az ajtó kapcsán: "Hátborzongató érzés egy ilyen egyedülálló és lenyűgöző történet, mint Az ajtó, megvalósulásában részt venni, amely a világ egyik legelismertebb rendezője keze alatt alakul filmmé. Megtisztelő, hogy egy ilyen kiemelkedő produkcióan és ilyen világhíres színészgárdával dolgozhatunk együtt. Már alig várjuk, hogy megjelenjünk Az ajtóval az AFM-en."

Szabó pályája során eddig olyan színésznőkkel forgathatott, mint pl. Glenn Close (Találkozás Vénusszal), Rachel Weisz, Deborah Kara Unger (A napfény íze), Anette Bening (Csodálatos Júlia).