Ki látta őket?

Az országos hatodik Gamer 8411 nézőt mondhatott a magáénak, ami azt mutatja, elég kiegyensúlyozott volt a mezőny, ezzel a nézőszámmal egyes heteken simán dobogóra lehet kerülni. A kritikák szerint csalódást okozó (buta, erőszakban tobzódó) film főszereplője, Gerard Butler 8806 nézőt szerzett A csúf igazság című filmmel, amely már öt hete vitézkedik a top10-ben, és jelenleg az ötödik. Az időutazó felesége - bár a film alapját képező könyvet ismerők szerint egy szinte szükségszerűen sikertelen adaptáció lett - negyedik lett 9527 nézővel, ami figyelemre méltó fejlemény, úgy látszik, tömegigény lett az idővel való filmes játékok különböző formáira. Lehet, hogy nem csak DVD-n kellett volna behozni az Időbűnök című spanyol horrorfilmet?

Tízezer néző felett lehetett csak a dobogóra felférni, ezt 1866 nézővel toldotta meg a Rémségek cirkusza, a Fel! 25 171 nézőt hozott össze, és ezzel három hét alatt már több mint 145 ezer nézőnél tart, 190 milliós bevételt termelvén. Szép eredmény, de nem volt elég ahhoz, hogy az első post mortem Michael Jackson-filmet letaszítsa a trónról: a két hétig látható (bár Amerikában a Sony Pictures még három, egyes országokban pedig egy héttel meghosszabbította határidőt, ó, drága marketing) koncertpróbafilm, a This Is It Amerikához hasonlóan itthon is első lett (38 636 néző, 45,8 milliós bevétel), kint 21,3 milliós hétvégét produkált, világviszonylatban eddig 101 milliót hozott össze öt nap alatt - a bevétel kétharmada külföldről származik, ami jól mutatja a Jacko iránti érdeklődés egyetemes jellegét.

Amerikában még mindig jól tartja magát a Paranormal Activity, immáron 84,7 milliós bevételnél tart (emlékeztetőül: 15 000 dollárból készült), míg Spike Jonze Where the Wild Things Are-ja menthetetlenül esik vissza, már a második héten produkál 60%-osnál nagyobb bevételcsökkenést.

(forrás: forgalmazók országos toplistája, odeon.hu, box office mojo)