Dune: The Sisterhood (magyar fordításban: Dűne: Nővériség) forgatása Budapesten kezdődött, ugyanott, ahol a Dűne mozifilm gyártása zajlott. A széria indulását Johan Renck (Csernobil) rendező az Instagramon jelentette be. The Playlist információi szerint azonban a sorozat társrendezője, Diane Ademu-John otthagyta a projektet. A több showrunner-csere pedig nem jelent jót, most úgy néz ki Alison Schapker fogja kezébe venni a dolgokat.

A sorozathoz olyan színészeket szereztek meg, mint Emily Watson, Shirley Henderson, Travis Fimmel, Indira Varma, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds és Chloe Lea.

A Dune: The Sisterhood 1000 évvel a mozifilmek eseményei előtt játszódik, és várhatóan a Watson és Henderson által játszott Harkonnen nővérekre, a Dűne-filmek gonoszainak őseiről fog szólni, akik megalapítják a Bene Gesserit nevű szektát. A kizárólag nőkből álló csoport különleges képességeket és a nagy házak közötti "nemesítési programot" használja fel, hogy szuperlényeket hozzon létre.

A széria executive producere Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins és Brian Herbert. A bemutatóról egyelőre nincs hír.

Forrás: The Playlist