Zac Efron alakítja Kevin von Erich amerikai pankrátort a Von Erich bírkozó dinasztia felemelkedését és bukását bemutató The Iron Claw (magyarul Vaskarom) című filmben. Bár Kevin Von Erich nem igazán követi a film forgatását, azt nyilatkozta, hogy elégedett Efron átalakulásával: „Soha nem néztem ki ilyen jól.... Ő viszont remek formában van, biztos nagyon keményen dolgozik." Efron mellett a film további szerepeit olyan sztárok alakítják, mint Holt McCallany, Maura Tierney és Lily James. 

Sean Durkin, a film író-rendezője egy korábbi sikeres közös munka után választotta újra Erdélyt operatőrének – A fészek című filmjükről kritikánkban így írtunk: „Erdély Mátyás gyönyörű aranybarna színekben fürdeti a belső tereket és arcokat, pont annyi fenyegető árnyékot hagyva a szobák és folyosók sarkaiban, hogy azokból bármikor előugorhasson egy rettentő kísértet." A fészek forgatásáról, a Durkinnel való szinte telepatikus munkáról és Jude Law lenyűgözően profi hozzáállásáról az operatőr külön beszámolt a Filmhunak

Zac Efron és Kevin von Erich

Ezt követően Erdély a Foe című ausztrál filmen dolgozott, melybe a Dűne operatőre kereste meg. „Greg Fraiserrel kapcsolatban vagyunk Instagramon, először ő keresett meg, azzal, hogy be akar mutatni egy barátjának. Kiderült, hogy a barátja Garth Davis, aki operatőrt keresett” – emlékezett vissza Erdély. „Greg és Garth is látta A fészket. Ahogy az a film, úgy a Foe is nagyrészt egy házban játszódik. Azt gondolhatták, ha A fészekben le tudtam fényképezni egy házat, akkor ebben a filmben is képes leszek erre.

Az ausztrál filmet még nem mutatták be, de Erdély máris újabb remek lehetőséget kapott Durkin következő filmjében. A The Iron Claw forgatása 2022-ben Baton Rouge-ban indult, a film az előzetes tervek szerint 2023-ban kerül majd a mozikba. 

Erdély operatőri munkája mellett azért is várhatjuk a filmet, mert Efron újabb arcát ismerhetjük meg belőle. A High School Musical filmsorozatban híressé vált színész a tinibálvány szerepkörből már régen kilépett, a Charlie St. Cloud halála és élete drámai címszereplőjeként egy autóbaleset után szellemeket látott, majd egy sorozatgyilkost is eljátszott az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmben. Arra is volt már példa, hogy rendesen ki kellett gyúrnia magát, például a 2017-es Baywatch című filmre. Mostani átalakulása talán mégis látványosabb lesz, a hosszú hajú izomkolosszus alakjáról eddig aligha ugrott volna be bárkinek az ő neve. 

Zac Efron pankrátorként