A „Fekete éjszakák” (PÖFF - Black Nights Film Festival) elnevezésű fesztivál 2014-ben kapta meg az „A-kategóriás” minősítést, ugyanazt, amit például a berlini, cannes-i, locarnói és velencei fesztivál is kiérdemeltek. A fesztivál november 16-án kezdődik az észt fővárosban, ahol több, mint 250 filmet vetítenek, a versenyfilmek - Reisz Gábor alkotásával együtt - a Tallinn Grand Prix fődíjra esélyesek. A fesztiválon korábban olyan filmek versenyeztek, mint a Saul fia és Nemes Gyula Zero című filmje.

 

"Jó volna újra gyereknek lenni, és nem egy csirkemellfilé-reklámot rendezni, és nyavalyogni azon, hogy Anna miért hagyott el. Régen minden egyszerű volt és tiszta. Vajon folyamatosan múlik el minden vagy egyik pillanatról a másikra… ?” - Reisz Gábor második filmje, a Rossz versek időutazásra visz a főszereplő lelkén keresztül Magyarország elmúlt három évtizedébe. A főhőst, Merthner Tamást Reisz Gábor alakítja, aki egy szerelmi csalódás után eltűnődik az életén, válaszokat keres a múltban és a jelenben is. Szerelmét Nagy Katica, szüleit Takács Katalin és Kovács Zsolt, bátyját Zayzon Zsolt, fiatalkori énjeit Prukner Mátyás, Prukner Barna és Seres Donát alakítják.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan több mint 65 ezer nézőt vonzott a mozikba, és világszerte díjakkal jutalmazták a nemzetközi filmfesztiválok. Reisz Gábor részt vett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában (amiről itt mesélt nekünk részletesebben), ahol Párizsban volt alkalma fejleszteni az új forgatókönyvét. A Rossz versek-et 55 napon keresztül, 120 helyszínen forgatták a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Cirko Film forgalmazásában.

“Egy kicsit bele kell dögleni” – a Rossz versek intim szférájában jártunk

Ötvenöt napon át forgott Reisz Gábor második nagyjátékfilmje, az önéletrajzi elemekre építő Rossz versek. A VAN Valami furcsa és megmagyarázhatatlan nagyon is megmagyarázható sikere után, a Filmalap támogatásával, két országban, rengeteg helyszínen és a sajtótól sokáig titokban tartva készült a személyes történet. A rendhagyó forgatási látogatáson a szemünk láttára elevenedtek meg a film legfontosabb szereplői, ahogy a központi helyszínként szolgáló lakásból interaktív színházat varázsoltak az alkotók.