Rumer Godden művének főhőse a magányos és fiatal Ivy, aki karácsonykor megszökik az árvaházából, miközben egy játékbolt kirakatában egy Holly nevű baba várja a gyermeket, aki értelmet ad a létezésének. Amikor útjaik keresztezik egymást, meglepően sok ember karácsonyi kívánsága válik valóra.

A Variety írta meg a hírt, melyből kiderül, hogy a The Story of Holly and Ivy gyártócége a Kosmo Films, producerei Sebastian Weiland és Nina Gwyn Weiland. A forgatókönyvet Weiland Jeff Stockwell-lel (Időcsavar) közösen írta, aki a film executive producere lesz. Stockwell nem először dolgozik együtt Csupóval, ő írta a Híd Terabithia földjére című filmjének forgatókönyvét is.

A mesefilm producere lesz még Dylan Russell és a Stone Village Films, míg a pénzügyi hátteret a német Medienfördergesellschaft Baden-Württemberg (MFG) adja.

Részlet a The Story of Holly & Ivy című könyv borítójáról

Csupó a Variety-nek lelkendezett a filmről: "Nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek a projektnek, különösen hogy újra együtt dolgozhatok a kedvenc írómmal, Jeff Stockwell-lel. A film alapjául szolgáló könyv egy nagyon érzelmes, csodálatos és szívszorító történetet mesél el. Mindent megteszünk azért, hogy minél hűbbek legyünk az eredeti alapanyaghoz. Az a célunk, hogy egy felejthetetlen, örökérvényű ünnepi családi filmet készítsünk." 

A filmet előreláthatólag 2023 telén fogják forgatni a németországi Black Forest Studios-ban.

Forrás: Variety