Az angol lap megemlítette, hogy Havas elmondta, bár a magyar filmek esetében a piaci részesedés ugyan még mindig alacsony, de apró fellendülés már észlelhető. Hozzátette, hogy a megnövelt, 25%-os adóvisszatérítési törvény egyre több nemzetközi produkciót vonz Magyarországra: jelenleg is nálunk forgatja Ridley Scott legújabb tudományos-fantasztikus thrillerét a 20th Century Fox számára, Matt Damonnal a főszerepben, és Pernilla August is, aki Serious Game címmel készíti legújabb alkotását. “A hazai filmgyártás is újraindult. Ha visszatekintek 2014-re, boldog vagyok” - fogalmazott Havas a lapnak.

A vezérgazgató a magyar alkotásokra is kitért, megosztotta, hogy a Megdönteni Hajnal Tímeát-ra több, mint 100.000 néző váltott jegyet, hogy Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje megnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának díját, továbbá, hogy Reisz Gábor VAN valami furcs és megmagyarázhatatlan című filmje Karlovy Vary-ban debütált.

Havas elmondta, hogy 2015-ben közel 20 új magyar film premierjére számíthatunk, többek között Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér, Gárdos Péter hajnali láz, Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból, Horváth Lili Szerdai gyerek, Fliegauf Bence Liliomösvény című alkotásaira, de egyész estés dokumentumfilmet is támogatott a Filmalap, Almási TamásTittita című művét.

“Úgy érzem stabil helyzetben van a magyar film. Véleményem szerint Magyarországon zökkenőmentesen fejlődő filmipara lett, amelyben mind az idősebb, mind a fiatalabb alkotók elkészíthetik alkotásaikat.” - nyilatkozta a Filmalap vezérigazgatója.

A teljes cikk ITT érhető el.