Molnár György filmjei Rómában

Molnár György Kosztolányi és Csáth adaptációit vetítik a közeljövőben a római Magyar Intézetben, az Accademia d’Ungheria in Roma-ban. November 13-án bemutatják Kosztolányi Dezső A rossz orvos című írásának olasz fordításban megjelent kötetét, továbbá levetítik Molnár György azonos című filmjét is. Az 1996-ben készült alkotás főszerepében Kubik Anna és Gáspár Sándor látható, de feltűnik a vásznon László Zsolt, Dunai Tamás és Csomós Mari is. A későbbiekben levetítésre kerül az 1988-ban Csáth Géza írások alapján készült A varázsló álma is Eperjes Károllyal és Udvaros Dorottyával a főszerepben, illetve a három Kosztolányi novellából álló, két évvel ezelőtt forgatott Tavasz, nyár, ősz című szkeccs-film is.


Werk: Molnár György Kubik Annával és Bárány Péterrel


A Nemzeti Filmarchívum kezelheti a filmjogokat

Ingyenesen a Magyar Nemzeti Filmarchívum vagyonkezelésébe kerülhetnek a magyar filmvagyonhoz kapcsolódó filmjogok - az erről szóló szerződés tervezetét szerdai ülésén hagyta jóvá a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT). A döntéssel egy régóta húzódó ügy megoldására nyílik mód a közeljövőben. A szerződés aláírását követően a korábban az állami filmtársaságok tulajdonában lévő, a nemzeti filmvagyonba tartozó mintegy 1630 filmhez kötődő szerzői vagyoni jogok, felhasználási jogok, filmelőállítói szomszédos jogok, valamint a negatív kópia feletti tulajdonosi jogok a Filmarchívumhoz kerülhetnek.


Európa legjobb filmstúdióját hozná létre Rákospalotán a Raleigh Studios elnöke

"Ez lesz a legjobb filmstúdió az egész kontinensen. Pontosan úgy fog működni, mintha Hollywoodban lenne" - mondta Michael Moore, a Rákospalotán filmstúdiót építő Raleigh Studios elnöke a Los Angeles Timesnak kedden. A stúdióberuházás a George és Mark Rosenthal ingatlanfejlesztők tulajdonában lévő, Amerikában már közel 40 stúdiót működtető Raleigh Studios és a magyar befektetők alkotta Origo Film Group közös vállalkozása. Az MTI úgy értesült, hogy a tervek szerint 2010 áprilisában megnyíló, 70 millió dollárból felépülő "stúdiónegyed" egy 4100 négyzetméteres szuperszínpaddal, egy 15 hektáros, szabadtéri forgatásokhoz használt kültéri területtel, valamint egy filmes képzőközponttal is rendelkezik majd.