Pünkösd hétfőn stílszerűen a Víkend nyitja az estet. A csavaros vonalvezetésű thrillerben három jómódú, budapesti fiatal (Simon Kornél, Gryllus Dorka és Lengyel Tamás) erdélyi kiruccanása nem várt fordulatot vesz, egy tragikus kimenetelű vadászbalesetben. Mátyássy Áron feszültségben bővelkedő filmjéről itt írtunk bővebben. Az izgalmaknak ezzel még korán sincs vége, ugyanis egy klasszikus tévéfilm, a Merénylők is műsorra kerül. Az 1980-as alkotás főszereplői (Almási Éva és Tóth Enikő) egy trópusi országban töltik a nyaralásukat, miközben az ország elnöke merénylet áldozatává válik. A mit sem sejtő páros hazatérvén egy ismeretlen táskát fedez fel csomagjaik közt, amelyben a gyilkos fegyver rejtőzik. A bonyodalomba belekeveredik új szomszédjuk (Balázsovits Lajos) is, aki történetesen éppen az elveszett táskáját keresi.

Mátyássy Áron: Víkend

Kedden nemcsak a klasszikus filmek, hanem az animációs filmek rajongói is örülhetnek, mert a napot a magyar filmtörténet egyik kiemelkedő darabja, a János Vitéz indítja. Petőfi közismert verses meséjeét Kukorica Jancsiról és az ő hőn szeretett Iluskájáról Jankovics Marcell szemkápráztató stílusában kell életre, olyan nagyszerű színészek hangjaival, mint Cserhalmi György, Kútvölgyi Erzsébet és Bárdy György. Ezt követően a gondolák városába invitál az 1934-es romantikus vígjáték, az Egy éj Velencében. A Cziffra Géza rendezte alkotása akár az Utas és holdvilág kommerszebb ízléshez hangszerelt adaptációja is lehetne: Ellen, a milliomos lány hátrahagyva vőlegényét, Velencébe szökik egy olasz gróf társaságában, akinek fennálló adósságai miatt időközben egy másik fiatal nőt ajánlanak érdekházasságra.

Jankovics Marcell: János Vitéz

Szerdán először Koltay Gergely (a Honfoglalás és a Sacra Corona zeneszerzőjének) ezredfordulós musical-drámája érkezik a címbéli Titkos szeretők a Szobrász (Szakácsi Sándor) és az Orvosnő (Farkasinszky Edit), akinek rossz csillagzat alatt született viszonyát Szulák Andrea dalai illusztrálják. Gryllus Dorka a Víkend mellett egy másik nehéz hétvégéről szóló thrillerrel is jelentkezik a héten: az osztrák-magyar-svájci koprodukcióban készült Látogatás a Fertő-tó partján játszódik, ahol Szonja és Thomas vendégül látják bécsi barátaikat. A környéken közben titokzatos módon gyermekek tűnnek el, ami érthető módon nincs jó hatással a társaság hangulatára, ráadásul a házigazdák kapcsolata is szakítópróbára kerül, amikor az osztrák barátok egyre több baljós részletet osztanak meg Szonjával, kedvese előéletéről.

Pejó Róbert: Látogatás

Csütörtökön Rényi Tamás filmrendező tesz fel 7 kérdést a szerelemről. Az 1969-es szkecsfilm a Nő és a Férfi örökké viszontagságos kapcsolatát hét jelenetben igyekszik megválaszolni, Tordai Teri és Garas Dezső segítségével. Az est folyamán Madarász Isti időutazós thrillerje, a Hurok némileg akciódúsabb választ ad arra, hogyan törhetünk ki a párkapcsolati problémákaink folyamatosan ismétlődő, ördögi köreiből. Kritikánk a csavaros filmről itt olvasható. Pénteken klasszikus filmdráma van műsoron: a Sziget a szárazföldön főszereplője egy idős hölgy (Kiss Manyi díjnyertes alakítása), aki hajótöröttként éldegél saját lakásában. Másoktól elidegenítve, emberi kapcsolatok híján csak régi holmik és a hajós kapitány apjától rámaradt emléktárgyak jelentik a világát, de a házmesterné hatására megpróbálja elcserélni a lakást.

Rényi Tamás: 7 kérdés a szerelemről

Kardos Sándor és Szabó Illés a Telitalálat című filmje szombaton érkezik, Gáspár Sándorral a főszerepben. Hackspaher Bélának, a targonca-vezetőnek elképesztő mázlija van 12-ese van a totón. Szerencséje azonban nem tart sokáig, ugyanis a nyeremény átvételének hivatalos időpontja 1956. október 23-ára esik. A történelmi események hihetetlen kavalkádjában Béla a forradalom fontos szereplőjévé válik, pedig ő csak a pénzét szeretné biztonságban hazavinni. Vasárnap Szervét Tibor és Lengyel Ferenc feszül egymásnak a Parkolóban, Ahogy már beszámoltunk róla, a patthelyzet egy foghíjtelken található parkolóhely okán alakul ki, amely az akaratos vendég miatt, egyre csak fokozódik. A hetet Szűts Mara házassága zárja, 1941-ből. A Simon Erzsi, Kürthy György és Páger Antal főszereplésével készült film egy ispán lányáról szól, aki eladósorba kerül, de a rokonok által kiszemelt udvarló mellett, valaki más is felbukkan, aki igényt tart Mara kezére.

június 5. hétfő

Víkend (r.: Mátyássy Áron)– 21:25 - Tv2

Merénylők (r.: Málnay Levente)– 22:35 - M3

június 6. kedd

János vitéz (r.:Jankovics Marcell) 0:50 – M2

Egy éj Velencében  (r.:Cziffa Géza) 02:15 - Duna World

Macskafogó 2. – A sátán macskája (r.:Ternovszky Béla) 07:05 - Film+2

A szélhámos (r.:Esztergályos Károly) 11:35 - Duna World

június 7. szerda

Titkos szeretők (r.:Koltay Gergely) 00:45 - M5

Látogatás (r.:Pejó Róbert) – 02:40 – Tv2

Immigrants – Jóska menni Amerika (r.:Csupó Gábor) 04:45 – Film+

Motorbicikli (r.:Czbarka György, Horváth Tibor) 11:45 Duna World

Az utolsó budai basa (r.: Mamcserov Frigyes) – 14:05 - M3

Idegölő (r:: Fonyó Gergely) 17:05 - Film+2

A martfűi rém (r.: Sopits Árpád) 20:00 - HBO

június 8. csütörtök 

Rafinált bűnösök (r.: Molnár György ) 00:45 –  M5

7 kérdés a szerelemről (r.: Rényi Tamás) 11:40 - Duna World

Piroska és a Farkas (r.: Mészáros Márta) – 13:50 - Filmbox Family

Hurok (r.:Madarász Isti) – 19:30 - HBO2

június 9. péntek

Az ötödik pecsét (r.: Fábri Zoltán) 00:05 - Duna

Sziget a szárazföldön (r.: Elek Judit) 21:05 - M5

június 10. szombat

Torquato Tasso (r.: Felvidéki Judit, Gábor Miklós) – 02:25 - Duna World

Nemes Rózsa (r.: Martonffy Emil) 11:30 - Duna World

Gyula vitéz télen nyáron (r.:Bácskai Lauró István) 15:05 - Duna

Telitalálat (r.: Szabó Illés, Kardos Sándor) 21:25 – M3

A végtelenek a párhuzamosban találkoznak (r.:Esztergályos Károly) 23:10 - M3

június 11. vasárnap

Parkoló (r.: Miklauzic Bence) 02:35 - HBO

Egy csók és más semmi (r.: Ráthony Ákos) 11:35 - Duna World

Szűts Mara házassága (r.:Kalmár László) 15:35 - Duna