Mivel az Emmy-díjas széria – Zendaya a legfiatalabb színésznő, aki elnyerte a drámasorozat főszereplőjének járó díjat – második évadjának munkálatai a koronavírus-járvány miatt 2021 elejére tolódtak, az HBO két különleges epizód segítségével hidalja át a két évad közötti szakadékot. A különkiadások közül itthon az első már az amerikai streamingpremier előtt, december 4-én felkerül az HBO GO kínálatába, az HBO műsorán pedig december 7-én láthatjuk.

"Ez még nem a második évad!" - figyelmezet az Eufória különleges epizódjának plakátja. Miután Jules (Hunter Schafer) otthagyta Rue-t (Zendaya) a vasútállomáson, a lány újra a droghoz nyúl: az első rész azt mutatja be, hogyan ünnepli Rue a karácsonyt. Az epizódban Zendaya mellett Colman Domingo tűnik fel újra a drogfüggő Aliként. Az epizódot Sam Levinson írta és rendezte. A sorozat vezető operatőre Rév Marcell, aki 2019-ben a pilot epizód fényképezéséért elnyerte a 27. Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztivál díját. A jelenleg Los Angelesben élő magyar operatőr első évad kulisszatitkait podcastunkban osztotta meg velünk. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Marcell Rév (@marcellrev) által megosztott bejegyzés

Az Eufória különkiadása nem az egyetlen projekt, amin Rév Marcell Sam Levinson rendezővel és Zendayával együtt dolgozott a karanténban, tavasszal egy intim hangulatú párkapcsolati drámát forgattak a Tenet főszereplőjével, John David Washingtonnal. Rév Marcell ekkor mesélt nekünk a Malcolm & Marie készítéséről, ami jövő februárban érkezik a Netflixre, a streaming óriás pedig már az Oscar-kampányát is beindította. 

Dermesztő képet mutat Rév Marcell a tinikről

Egy külön világban élő, magára hagyott, az interneten és a mobiltelefon fényénél felnőtt generációról mesél provokatív módon az Eufória, ami ha igaz, akkor még olyan túlzásnak ható kinyilatkoztatást is tehetünk, hogy sosem volt még ennyire bonyolult és kaotikus érzés tizenévesnek lenni. Zendaya hanyag természetességgel csavar az ujjai köré, Rév Marcell sűrű, sötétlő masszába taszít szuggesztív képeivel. Az HBO ismét egy nagyszerű sorozatot alkotott.

Forrás: HBO Magyarország