Négy évvel a VAN elsöprő sikere után tért vissza második nagyfilmjével Reisz Gábor (Külalak, Nekem Budapest), amiben még nagyobbra emelte a tétet: a rendezés és forgatókönyvírás mellett a film főszerepét is ő alakítja, és a VAN Filmzenekar gitárosaként a film zenéjének írásában is részt vett. A Rossz versek sok kreatív alkotó együttműködéséből valósult meg, az eredmény pedig egy személyes, mégis univerzális, keserédes, humorral és bölcsességgel megáldott szerelmi bánatos film lett.

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

A Rossz versek tavaly téli bemutatója idején Reisz Gáborral podcast adásunkban is beszélgettünk egy hosszasat a film készítéséről, végigkövettük nemzetközi karrierjének állomásait, ahogy elnyerte a legjobb filmnek járó Magyar Filmdíjat, bemutattuk az egyik dalhoz készült experimentális videoklipet és Szilágyi Fanni 16 perces werkvideóját is a forgatásról. És persze azt is elmeséltük, miért választottuk meg szerkesztőségileg 2018 legjobb magyar filmjének. A VárKERTmozi szerda esti vetítésén Reisz Gábor újra mesélni fog nekünk.

Időpont: július 24., szerda
Kapunyitás: 19:00
Beszélgetés Reisz Gáborral: 20:00
A vetítés kezdete: 21:00
Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.