Nyilvánosságra hozták a november második felében Tallinnban mintegy 250 mozgóképet felvonultató nemzetközi filmfesztivál programját. A Fekete éjszakák elnevezésű fesztivál 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával” minősített 15 fesztivál egyike a berlini, cannes-i, locarnói és velencei fesztiválokkal együtt.

Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje, a Szép csendben is meghívást kapott az elsőfilmes versenyprogramba. A november 22-i premieren a rendező, valamint Osváth Gábor és Dreissiger László producerek személyesen mutatják be a filmet közönségnek. A Szép csendben mellett Hartung Attila FOMO-ja is beválogatták a tallinni fesztivál 'Just Film' szekciójába.

Egy évvel ezelőtt Reisz Gábor filmje, a Rossz versek is itt mutatkozott be először, Schwechtje Mihály Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című filmje díjat is kapott

A Szép csendben főszereplője, A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. A főbb szerepekben Major Erik, Bognár Lulu, Máté Gábor, Schell Judit és Szamosi Zsófia láthatók. A Szép csendben a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával, a Filmfabriq gyártásában, a KMH Film és a Vertigo Média koprodukciójában készült.


A novemberi bemutató előtt október 18-án, pénteken 20 órai kezdettel premier előtti jótékonysági vetítésen látható a Szép csendben a budapesti Művész moziban. Ezen a közönségtalálkozón Nagy Zoltán rendező mellett Varga Aida és Könyves Krisztina pszichológusok, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ifjúsági szervezete, a Yelon-chat ügyeletvezetői vesznek részt, és vitatják meg a film kapcsán felmerülő kérdéseket, válaszolnak a nézők kérdéseire. A vetítés forgalmazói bevételét a Vertigo Média a Hintalovon Alapítvány számára ajánlja fel.

Forrás: MNF