A nemzetközi szereplőgárdával 2016-ban, Marokkóban forgatott film noir történetének középpontjában egy svájci üzletember áll, aki fiatalkori szerelmi kalandja után húsz évvel tér vissza az észak-afrikai országba. Az üzleti út azonban hamar rejtélyek labirintusába vezeti, ahol múlt és jelen végzetesen összefonódik. A Before Dawn című rövidfilmjével Európai Filmdíjat nyert rendező szerint a film rejtélyének forrása nem a főszereplő számára idegen közeg, hanem önmaga. "Nem a hosszú árnyakban és a sötét sarkokban kell keresni a megoldást. Lényegében a krimi szép lassan egy belső krimivé, egy pszichológiai drámává alakul át" - mondta el a rendező.

Sosem volt még ennyi magyar film Locarnoban

Három magyar film is bejutott a a 71. Locarnói Fesztiválra. A Ruben Brandt, a gyűjtő a Piazza Grandéra, Kenyeres Bálint első filmje, a Tegnap az Arany Leopárdért folyó „Cineasti del presente” versenybe és Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmje a Kritikusok Hetére kapott meghívást.

A nemzetközi színészgárdával készült film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit leginkább a cannes-i Arany Pálma díjas 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből vagy a Toni Erdmannból ismer a közönség. A főbb szerepekben Jacques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, Johanna ter Steege, és a Timbuktuból ismert Toulou Kiki láthatók. A Tegnap magyarországi bemutatója szeptember 13-án várható, a budapesti és vidéki mozikon kívül számos alternatív helyszínen rendeznek majd közönségtalálkozóval egybekötött vetítést.

Forrás: MTI / Borítókép: Vlad Ivanov a Tegnap forgatásán (Fotó: Nossair Chkerbouby)