Ahogy a fővárosi artmozizók már megszokhatták, ezen a napon nem lesz műszakzárás: a Budapest Film filmszínházai közül ötben, a Művészben, a Puskinban, a Toldiban, a Kino Caféban és a Tabánban kora estétől másnap hajnalig peregnek filmkockák a vásznon – cserébe csak egyetlen karszalagot kell megvásárolni.

A hagyományos mozimaratonon premier előtt vetítik a Zanox - Kockázatok és mellékhatások című új magyar vígjátékot, visszatér a mozikba Oliver Stone Doors-filmje, és premierként lehet vadulni Robert Eggers várva-várt új drámájával, Az Északival.

Olyan fesztiváldíjas sztárfilmek is segítenek a virrasztásban, mint Joachim Trier Oscar-jelölt A világ legrosszabb embere, Paul Thomas Anderson Licorice Pizza című remek coming-of-age alkotása, az Én vagyok a te embered, a Titán, vagy a Vezess helyettem. Ismét, talán utoljára lehet moziban látni az Utolsó éjszaka a Sohóbant, vagy Spielberg West Side Story-ját. Olyan magyar alkotásokat is be lehet pótolni (újra lehet nézni), mint a Külön falka, A legjobb dolgokon bőgni kell, A feleségem története, vagy Fazekas Máté Bence első nagyjátékfilmjét, a Kilakoltatás című szatírát.

A teljes program a Budapest Film oldalán található. Az összes helyszínre érvényes karszalag 3800 Ft-os áron már megvásárolható az artmozik pénztárában.

 

 

Forrás: Budapest Film
Címlapkép: Ifjabb Sherlock detektív (Buster Keaton, 1924)